ROSA DELGADO


És Llicenciada a Belles Arts per Imatge i doctora de la UAB en Comunicación Audiovisual i Publicitat amb la tesis "El imaginario del mundo futuro en el cine primitivo y clásico. De lo universal al caso singular: El Prat de Llobregat".

Actualment treballa com a professora de secundària de Cultura Audiovi
sual en la modalitat de Batxillerat artístic. Les disciplines artístiques amb que treballa habitualment són la pintura, les instal·lacions, la fotografia i el vídeoart. Ha realitzat innumerables exposicions, tant individuals com col·lectives, entre les quals es destaquen les individuals "El Sol" (pintura, 1989) i "Tècniques Mixtes" (pintura i fotografia, 1992), ambdues a la Sala El Lloro, i "Transfer" (2006), exposició individual d'art multidisciplinari a la Sala "Josep Bages" del Torre Muntadas, al Prat de Llobregat.

Igualment, cal ressaltar la seva obra "Lost Dialogs" (vídeoart i fotografia, 2009) per a l'exposició d'artistes de la imatge Antoniastruper, a l'Ona Nuit. Entre les mostres col·lectives, assenyalarem que ha participat en exposicions anuals de "Joves artistes locals" (El Prat) a les sales El Lloro, Teatre Magrinyà, Once, Torre Muntadas, La Capsa, i a la sala Hispano 20 de Barcelona; aixì com en el muntatge i instal·lació fotogràfica "Les 9 i 7" amb Ana Ruth Estrada, a la Sala Apolo de Barcelona (1993), i l'acompanyament plàstic de l'obra "La Persistencia de la Memoria" del Grupo Escénico de Ensayo en homenatge a Salvador Dalí.

Ha estat realitzadora, guionista i editora de les produccions videogràfiques Un día de perros, Ménage à Merde (d'Ana Ruth Estrada) i House Orgasm, vídeo-performance realitzada amb Marisa Parrilla i Ana Ruth Estrada. És autora dels assajos Els inicis del cinema a El Prat (1907-1936). Sales de projecció, filmografia i acolliment del cinema dins del teixit soci-cultural del poble (en procés) i Universo del porvenir. Fuera y dentro de la ficción fílmica: Méliès-Chomón (finalitzat i pendent de publicació).

Ben Parits de l'any 3000
és una màquina amb components orgànics (un híbrid bio-mecànic) encarregada de reproduir una nova espècie manipulada genèticament: éssers humans que han integrat en el seu mapa genètic alguns elements del gall potablava. La idea inspiradora de l'obra es troba en El llibre de les màquines, de Samuel Butler.


Exposició TransferFotografies:
Quinto (perfil)
Arxiu personal de l'artista (catàleg expo Transfer)Torna a Creadors Gallum Gallum


Torna a l'inici


Justificar a ambos lados
 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.